Близо 1200 „състезатели“ със снимка в КАТ

1180 шофьори с превишена скорост са засечени в рамките на засиления контрол по пътищата в Хасковска област през миналата седмица. Повечето от половината нарушители са със снимка от мобилната камера. Още  6 камери, разположени в автомобилите на реда, следяха за нарушители.

От МВР съобщават обаче, че на много „състезатели“ има във Великотърновско и Бургаско, където само през двата почивни дни с нарушения за скорост са засечени съответно 519 и 485 водачи. В цялата страна констатираните нарушения на скоростните режими са 6298 .

В рамките на операцията за контрол по основните пътни направления през събота и неделя са проверени 6636 моторни превозни средства и 7535 водачи и пътници. 

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

  • 1
    Па
    Парите къте са ???
    40 -3
    16:09, 14 авг 2018
    Това са 1800 акта X 70 лв, ако си платиш до 7 дни, което прави 126 000 лева :) . Къде отиват тези пари. На много места липсват знаци, маркировки, път даже липсва на места . Наистина , не е ли нужно да се прави отчет ?
    • Ст
      странен
      13 0
      16:14, 14 авг 2018
      разковничето е в думата АКО
    • Бг
      БГ
      7 0
      10:37, 15 авг 2018
      Как няма се платят на следваща проверка и си буташ колата до вкъщи като не си си платил...
  • 2
    Ме
    Местен
    23 -2
    16:13, 14 авг 2018
    Защо се хвалят , че има 1800 нарушители ? Идеяа не е ли да ни научат да спазваме закона?
    Или поне да стоят на места опасни и видими, та поне като ги видим да караме на тези места бавно .
    Все едно да се хвали някой учител че е насяткал 2ки на целия клас :/
    • Ja
      Jack Bauer
      7 -1
      11:57, 15 авг 2018
      Те стоят на места, където ограниченията са безсмислени и после се хвалят.
    • На
      Наместен
      1 -4
      15:45, 15 авг 2018
      Те не се хвалят а съобщават тревожни данни.Ако ще ползваме училищна терминология вие искате учител до започне да учи на четене и писане ученик завършил средното си образование.Идеята е че вие трябва да сте се научили да спазвате законите вече след като сте взели книжка.Аз съм сигурен че ги спазвате но когато все пак се случи да ги нарушите ( никой не е безгрешен )тяхната работа е да ви спрат и да ви обяснят какво сте нарушили и ако е голямо нарушението до ви санкционират.Последното помага много за спазването на законите .Факт.А относно стоенето на опасни места това няма да помогне много. Защото опасните места са много и навсякъде където се кара без спазване на правилата за движение.
  • 3
    Ив
    ИВАН
    41 -3
    17:49, 14 авг 2018
    Най-ненужното звено на МВР се прави,че работи.Това е истината!
    Някой,някога да е видял катаджия да помогне на някой за нещо(каквото е едно от основните им задължения)?Няма и да види!
    Някой да е виждал катаджия да регулира движението с палка(друго от основните им задължения)Няма и да види,просто защото не знаят как се регулира движение с палка.
    Излишно е да изброявам още.
    Превърнали са се само и единствено в наказателен орган,висящ под някоя сянка,ама ако може в най-тайната,дето няма как да ги видиш и хоп с камерката.И после, ауууууу какви джигити имало.Аууууу как карали на ИЗЛИЗАНЕ от Хасково със 70 вместо с 50.Ауууууу,страшен проблем е това,нали?
    А кои и къде са истинските нарушители?Първо са тъпите ченгета,дето стоят в засада и снимат незаконно и после иди се обяснявай в съда.Как някой иска да спазвам правила,а той самия ги нарушава?
    Другите нарушители,и то най-опасните, са в града.Как се позволява на "писта" Раковски някой селски келеш да фучи с тъпия си мотор на задна гума с над 100 км/ч и да няма никога нито един патрул с камера?Ами застанете само за един ден на Раковски и ще разберете за какво става въпрос.
    Айде сега направете се,че работите до следващата си тъпа акция и не ми обяснявайте какъв нарушител съм аз и всички останали "джигити"-любима реплика на всяко ченге!
  • 4
    Ис
    Истински случай
    12 -4
    18:13, 14 авг 2018
    Един навършил годините но все още непенсиониран дебилен шофьор го хващат с превишена скорост, вземат му книжката за 1 месец. Дебилът обаче си е дебил и пак кара с превишена скорост. Хващат го, но за да не си изгуби работата моли колежка да каже че тя е карала колата. Тя плаща глобата и дебилът минава метър пак. Въпросът е кой му е помогнал? Първо КАТ, те са експерти в укриване на виновни, после колежката, която си мисли, че е добрия самарянин, който обаче си е осигурила докато дебила се пенсионира безплатен транспорт до вкъщи и на трето, но не последно място е шефът, който знае че дебилът е карал пак с превишена скорост, но не го уволнява, защото заедно с него краде от държавния бензин. Очаквайте продължение на историята с истинските имена !
  • 5
    12
    123
    21 -2
    18:45, 14 авг 2018
    Няма по ненужно звено от КАТ.По белия свят полицаите помагат на хората тук се крият като ******* в трънка за да снима превишение от 10 км и голяма работа свършил.На пътя за Димитровград са сложени ненужни ограничения от 60 км/ч.В София при същите условия е 90 км/ч.Което си е нормална скорост за такъв 4 лентов път извън населено място.Но къде ще е хранилката на КАТ?.Смятам че ще се спазва от всички нормални водачи.
  • 6
    12
    123
    24 -3
    19:03, 14 авг 2018
    Ало КАТ и Полиция не виждате ли какво се случва на тротоара на улица Дунав на завоя преди бензиностанция Ромпетрол? Незаконна постройка без акт 16 е превърната в незаконна мотоработилница която завзема целия тротоар с развалени мотори и преминаването на хора е невъзможно.Майки с колички излизат на пътното платно точно на завоя и рискуват да бъдат пометени от автомобилите.Точно на това място често има патрулен автомобил но полицаите сигурно са "заслепени"от нещо. Сигурно от същото са "заслепени" и от НАП тази работилница не са и чували за касов апарат и данъци.
    • 14
      143
      1 -1
      22:56, 15 авг 2018
      Виж примерно ако е незаконна постройка щеше да е съборена постройката а човека си живее и си работи това което му харесва и иска да работи а аз като минавам от там винаги има място да се разминем със майка със количка голям е тротоара и няма проблеми със минаването иначе като гледам има големи и тежки мотори които са там едва ли се прибират лесно като са развалени.........
  • 7
    Bg
    Bg
    6 -1
    21:20, 14 авг 2018
    Като Хасково е незаконна организация
  • 8
    Ча
    чарли
    6 -5
    21:25, 14 авг 2018
    абе тоя добри от кат нямали най после да го пенсионират обикаля само борсите за коли това момченце във кат за две стотинки не е вършил работа като го видя ми се повдига от тоя .
  • 9
    Аз
    Аз
    6 -9
    09:46, 15 авг 2018
    Интересно мръкате като Кат го няма мръкате и като го има, спазвайте си правилата и законите за движение по пътищата, същите не са пригодени за писти. Който сгафи да си плаща така е в цял свят. И да махнат Кат вие пак ще продължите да мрънкате това ви е манталитета на повечето хасковлии.
    • +-
      +-
      6 -5
      11:14, 15 авг 2018
      Те са като ромите - искат само права, без задължения.
      А иначе са същите като тези полицаи, от които се оплакват.
    • Ме
      Местен
      4 -1
      14:36, 15 авг 2018
      Задължения ??? Данъците си плащаме.
      Права ...
      Предпочитам полицията да е на видно място и да се кара бавно там , вместо да мине кола с 80км/ч (това за Хасково вечер си е нормална скорост ) да бъде снимана и същата 200 метра след това да блъсне някой.
      Тъй ли й...
  • 10
    Аз
    Аз
    4 0
    14:10, 16 авг 2018
    Прав си да за предпочитане е, но ние като шофьори трябва да спазваме правилата за движение по пътищата съответно и скоростта за движение. Казвам само че тука в Хасково само се мрънка. Нека да сложат навсякъде камери, тъй де няма да има корупция, но ще има още повече глоби, а това къде отиват парите от глобите съм съгласна да знаем къде отиват. Поне да се използват разумно и с някаква градивна цел.
Последни новини