Среднощно издирване на четирима изгубени тийнейджъри вдигна на крак полиция в три общини

Полицията в Смолян претърси голям район в землището на село Петково, за да издири четирима младежи изгубени в гората. След повече от 12 часа обиколки през нощта младежите са открити тази сутрин.

Сигналът за изчезването им е бил подаден снощи около 22:30 часа в оперативната дежурна част при РУ – Смолян. Притеснени близки съобщили, че в горски масив в землището на с. Петково, са се изгубили 15-годишно момче от с. Петково, две момчета на 16 и 18 години и 20-годишно момиче – тримата от Кърджали. Незабавно след получаване на сигнала са сформирани няколко групи за издирване с участието на шестима служители от РУ-Смолян, двама служители от УП-Баните, двама служители от РСПБЗН-Баните.

С тях тръгнал и бащата на едното момче и няколко жители на селото. Групите са поели в различни посоки, за да осигурят необходимия обхват на търсенето. Днес,  15.08. 2018 г. около 07.30 ч. в местността „Катранците“ в землището на с. Петково, общ. Смолян, четиримата младежи са намерени от бащата на единия от тях. Всички са открити в добро здравословно състояние, макар и стресирани от преживяното.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини