Бивша съветничка на Тръмп го описва в шокираща книга, дават я на съд

Кампанията на американския президент Доналд Тръмп заведе иск срещу бивша съветничка на държавния глава и звезда от реалити предавания, записвала тайно разговори с него. Новината, че Омароса Маниголд Нюман публикува книга, в която критикува Тръмо, предизвика напрежение и стана причина за иска, съобщи BBC.

Представители на кампанията я обвиняват, не е нарушила клауза за конфиденциалност, в разгара на остра размяна на реплики между нея и представители на президента и Белия дом. 

Нюман заяви, че при оставката ѝ е бил предложен договор, предвиждащ изплащане на 15 хил. долара всеки месец в замяна на мълчанието ѝ, но тя е отказала.

Няма да ме накарат да млъкна," каза тя след новината за иска, цитирана от медии..

В книгата си бившата съветничка на президента рисува ужасяващ образ на Тръмп и говори за записи, в които той използва думата "негро" по време на снимането на неговото риалити "Стажантът", в което и тя е участвала.

Други записи са направени от нея в Кризисната стая на Белия дом. В последните дни тя публикува няколко засписи с разговори с президента и негови подчинени. Нюман твърди, че има много други и е готова да ги публикува.

Тръмп отрече твърденията ѝ в "Туитър". "Нямам тази дума в речника си, никога не съм я имал".

По време на брифинг обаче говорителят на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс, каза "Нищо не мога да гарантирам.", относно възможността да се появят тези записи.

Tръмп също поздрави в Twitter ръководителя на президентската администрация, че "бързо е уволнил това куче" 

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини