Дивата Бразилия по VIASAT NATURE през септември

Хищни домашни любимци
Започва в понеделник, 10 септември, в 21:00
Брой епизоди: 13 x 60 мин.

Докато повечето от нас ги смятат за екстремни, хиляди хора по света отглеждат хищни домашни любимци. Погледнете във всеки голям град и няма да ви отнеме много време да откриете животно, на което не му е мястото там. От алигатори и змии до вълци, мечки, бизони, шимпанзета и какво ли още не, тези необичайни и смъртоносни домашни любимци вдигат адреналина по начин, с който никой пудел няма да се справи! Опасността привлича.

Чрез интервюта със собственици, съседи, ветеринарни лекари, пазачи в зоологически градини, полицаи и служители на реда, "Хищни домашни любимци" изследва дали сме пресякли границата, като отглеждаме тези диви животни сред нас.

Дивата Бразилия
Започва в неделя, 9 септември, в 17:00 ч.
Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Бразилия е дивото сърце на Южна Америка, дом на повече животински видове от всяка друга страна на планетата, но и земя на екстремности, където животните трябва да се научат да се адаптират, за да оцелеят.

Поредицата следва интимния живот на изключителен набор от животни, докато времето се мени от огромните наводнения на влажния сезон до опустошителните пожари на сухия сезон.

От първите дни на кафяв капуцин - една от най-интелигентните маймунки в света - до гигантско семейство речни видри, принудени да се сблъскат с местни ягуари, "Дивата Бразилия" показва някои от най-емблематичните животински видове на екрана по нов и вълнуващ начин, предлагайки интимен и незабравим поглед към тази динамична и вълнуваща страна.

Дънди Кенгуруто
Започва в понеделник, 17 септември, в 16:00
Брой епизоди: 6 x 30 мин.

На дългата 2735 км магистрала "Стюърт" в Австралия - пътят, който пресича континента през центъра на пустошта - е често срещано явление майка-кенгуру да лежи мъртва на асфалта с малко бебе все още в торбата. Един мъж е решен да помогне на тези малки сирачета. Бролга, двуметров австралиец от пустошта със златно сърце е спасител на малки кенгурута. Поредицата следва Бролга и екипа му от помощници, докато отглеждат малките и след това ги пускат в дивата природа.

Заредена с топли, изненадващи, сърдечни и оптимистични истории за отделни кенгурута, "Дънди Кенгуруто" предлага и рядък поглед към странната билогогия и завладяващия семеен живот на едно от най-очарователните и необичайни животни на планетата.

Операция "Айсберг"
Започва в неделя, 30 септември, в 17:00 ч.
Брой епизоди: 2 x 60 мин.

В разтърсваща и динамична експедиция, екип от водещи учени бърза да открие непознатия свят на айсбергите. Замръзналите морски чудовища са сред най-поразителните природни феномени на Земята и може би дори крият тайната за смаляващите се ледени шапки на планетата.

Никоя експедиция досега не е изследвала раждането и загиването на айбергите в такива детайли. Наблюдавайки айсберга от раждането му в ледника-майка, екипът става свидетел на драматичния момент, когато той се отчупва от предната част на ледника и след това проследява епичното му пътешествие в морето.

От оформянето на айсберга до дивия живот, който приютява, поредицата търси тайните на леда. Дали учените ще намерят отговорите, преди айсбергът да се удари някъде или да се разбие на хиляди парчета?

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини