"Toyota" изтегля 1 млн. автомобила заради риск от пожар

"Toyota" планира да изтегли 1,03 млн. броя от моделите C-HR и Prius, които са продавани в Япония, Северна Америка и Европа, съобщава "Ройтерс". Причината е проблем в окабеляването при двигателя, който може да доведе до пожар.

По-конкретно, става дума за кабелите, които свързват контролния модул на хибридната система. Точно при връзката на кабелите с модула има възможност те да влязат в контакт с предпазния капак. При натрупване на много прах изолацията на кабелите може да се износи от вибрациите по време на движението. Това от своя страна може да доведе до късо съединение, което да доведе и до пожар.

Проблемът засяга plug-in версиите на Prius и C-HR, които са произведени между юни 2015 г. и май 2018 г. От "Toyota" казват, че около половината от засегнатите автомобили са в Япония. Най-малко са засегнатите в САЩ – само 192 000 броя Prius.

Досега има само един документиран инцидент. Автомобил в Япония е започнал да пуши заради този проблем. Компанията скоро ще даде повече подробности за процеса по изтеглянето на колите и отстраняването на проблема. Притежателите на засегнатите модели могат да се свържат с дилъра си за повече информация.

Източник: avtora.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини