ФБР евакуира обсерватория след спекулации за извънземен живот

Агенти на ФБР нахлуха в космическа обсерватория и я евакуираха без да обяснят защо и какво се случва – това накара мнозина любители на конспирациите да заподозрат опит за прикриване на извънземен живот.

Обсерваторията Sunspot Solar обикновено е вперена в Слънцето, опитвайки си да разбере повече за звездата ни. Но миналата седмица, дейността и била преустановена след като федерални агенти пристигнали тайно и евакуирали целия район.

На сайта на обсерваторията пише само, че затварянето се дължи на “непредвидени обстоятелства” и че съоръжението ще остане затворено до “второ нареждане”.

Местната полиция заяви, че са и докладвали за пристигането на агенти на ФБР с хеликоптер Блек Хоук, които нахлули в обсерваторията. Дори не обяснили на униформените какво правят там.

Местният шериф също няма обяснение за инцидента, но предположи “че се случват доста неща”.

“ФБР отказа да ни каже какво става. В обсерваторията имаше хора, които настояваха да останем по време на евакуацията, но никой не ни обясни нищо ”, казва шерифът Бени Хаус.

Той описа мистериозната сцена така: “За да се намесят толкова бързо и потайно агенти на ФБР, трябва да се се случвали доста неща. Имаше хеликоптер Блек Хаук, доста хора около антените и служители по кулите, но никой не ни каза нищо”

Мистерията и обичайната работа на обсерваторията доведоха до появата на теории в интернет, че евакуацията се е наложила, защото учените са забелязали нещо, което не е трябвало да виждат. Канал в YouTube спекулира, че може би се касае дори за космически кораб.

Други отбелязват факта, че обсерваторията се намира само на 200 км от мястото на инцидента в Розуел. През 1947 там катастрофира предполагаемо НЛО, като властите обясниха, че става въпрос за климатичен балон.

Източник: independent.co.uk

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини