Русия използва невидими ракети на мащабното учение "Восток-2018"

Изображение 1 от 3

    По-време на мащабното учение "Восток-2018", което Русия провежда в Далечния изток, за били използвани "невидими ракети". Пред телевизия "Звезда" за тяхното изстрлване на полигона" Телемба в Бурятия разказва началникът на противовъздушната 76-та дивизия Сергей Тихонов. По думите му ракетите стелт превъзхождат всички известни аналози в света.

    При учението е бил отразен условен ракетен удар по Забайкалието с помощта на системии за ПВО. За да усложни задачата, командването е добавило в състава на масирания удар специални тренировъчни копия на реални крилати ракети, които летят по терена, и имитатори на балистични бойни глави.  Освен тях са били добавени и мишени-имитатори на ракети стелт. 

    "Тези ракети-мишени превъсхождат всички известни чужди аналози на реални ракети", пояснява Тихонов.

    Русия поготвя армията си да устои на сериони заплахи, пишат медии. Учение в подобен мащаб не е извършванот от поне 40 години, от времето на СССР. Участват 300 хиляди военни, 36 хиляди танка, бронетранспортьори и бойни машини, над 1000 самолети и вертолети, и близо 100 кораби. Освен отразяването на масирани въздушни удари, и крилати ракети, те ще се тренират с морски и сухопътен дестант и действия на мобилни групи дълбоко в тила на противника В учението участва и Китай.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини