РИОСВ Смолян влиза в училища за Европейската седмица на мобилността

РИОСВ – Смолян отбелязва Европейската седмица на мобилността, която ще се проведе под мотото „Комбинирай, движи се!“. Европейската седмица на мобилността – 16 – 22 септември,  ще включва редица инициативи, които започват от днес, 18 септември, със спортен празник в ОУ „Стою Шишков“.

Участниците ще се запознаят с алтернативни начини за придвижване, както и мерките за подобряване качеството на въздуха. На 21 септември експерти от инспекцията ще посетят детска градина „Радост“ и ще проведат разговор на тема: „Аз се движа безопасно“. В кампанията ще се включат и общините Смолян и Мадан. Чрез разнообразни инициативи, двете общини ще насърчат гражданите да използват алтернативни начин на придвижване и да слязат от автомобилите, и така да намалят вредните емисии и шумовото натоварване на градската среда.

Кампанията „Европейска седмица на мобилността“ на Европейската комисия се провежда всяка година в периода 16-22 септември и е насочена основно да насърчи европейските общини да въвеждат и подпомагат устойчивия транспорт и начини на придвижване. За 2018 година темата на кампанията е „Мултимодалност“ и ще се проведе под мотото „Комбинирай, движи се!“.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини