Задържаните край границата с контрабандни цигари за близо 200 бона остават за постоянно в ареста

Изображение 1 от 2

    Тримата задържани преди дни за голямо количество контрабандни цигари остават за постоянно в ареста. Това реши в късния след обяд днес Окръжният съд в Смолян след изтичане на 72-часовия срок за задържане с прокурорско постановление. Георги. И., Георги Д. и Пенко Л. остават в ареста с мярка за неотклонение „задържане под стража“, която може да се обжалва пред Апелативния съд в Пловдив в седемдневен срок.

    По време на съдебното заседание тримата обвиняеми отказаха служебни защитници и защитата им беше поета от наети от семействата адвокати. В залата присътваха роднини и близки на задържаните, на които е повдигнато обвинение, след като бяха спипани на границата с 55 мастербокса цигари без бандерол. Те са били част от организиран канал за кантрабанда, който, според полицията, съществува от около месец. Цигарите са на приблизителна пазарна стойност 192 хил. лв. и са внесени от Гърция през „зелена граница“, за да се продават във вътрешността на страната.

    Припомняме, че акцията за задържане на тримата беше проведена през нощта на 25 срещу 26 септември тази година в района на границата с Гърция до с. Грохотно. В пилотна кола е бил 32-годишният Георги И. от с. Куртово Конаре, известен на органите на реда. 24-годишният Пенко Л. от Кричим избягва с джип, удряйки на два пъти автомобила на служител от криминална полиция. Укрива се и по-късно е задържан с 35 мастербокса.

    Другият автомобил, управляван от Георги. Д. на 47 години, също от Кричим, е избягал от мястото на проверката и се укрил, като скрил в гората в района на село Беден другите общо 20 мастербокса. Задържан е бил сутринта на 26 септември при опит да напусне територията на Смолянска област, в района на к. к. Пампорово.

    Окръжна прокуратура-Смолян е повдигнала обвинение за контрабанда на акцизни стоки без бандерол в големи размери – престъпление, за което според НК се предвижда наказание глоба до 100 хил. лв. и лишаване от свобода от 3 до 20 години.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини