Четири пожара през уикенда, газов котлон опожари кухня в Смолян

Четири пожара гасиха огнеборците през уикенда, единият с материални щети.

В неделя по обяд е бил подаден сигнал за пожар в кухнята на къща на ул. „Чешитска“ в Смолян. Причина за пожара е неправилно ползване на туристически газов котлон от 72-годишната собственичка на къщата. При пожара е унищожено кухненско оборудване, около 1 кв. м. дървена дограма, опушени са около 30 кв. м. Стени в помещението. Спасени са три сгради, намиращи се в непосредствена близост, а произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН – Смолян.

Пожар в непочистен комин на къща в с. Змеица, собственост на 42-годишен мъж, е възникнал на площ около 3кв. м. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РСПБЗН-Доспат, като е спасена сградата.

В неделя горяха и сухи треви в местност край Доспат в местност. Площта на пожара е била около 2000 кв. м. , а инцидентът причинен от небрежност при боравене с открит огън. Спасена е около 10 дка иглолистна гора от един екип на РСПБЗН – Доспат.

Късно снощи горя и затлачен със сажди комин на къща в Смолян, но няма унищожено имущество, а сградата е спасена от един екип на РСПБЗН – Смолян.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини