С тържествена заря - проверка Девин отбеляза 106 години Свобода

Изображение 1 от 3

    С тържествена заря-проверка, с участието на военнослужещи от 101-ви Алпийски полк и спектакъла „Невястата” на Фолклорен ансамбъл „Родопа”, в Девин отбелязаха тържествено 106 години от Освобождението на града и региона.

    „Най-сърдечно Ви поздравявам от свое име, от името на българското правителство и министър-председателя Бойко Борисов по случай 8-ми октомври 1912, датата на която Девин и Девинския край отново са присъединени в границите на нашата родина България.”, с тези думи областният управител Недялко Славов приветства гражданите и гостите на града.

    В словото си Славов отбеляза, че 106 години след своето Освобождение, Девин е един съвременен европейски град, а през последните години градът е с модерно градоустройство, инвестира се в улична мрежа, водопроводна инфраструктура, образователните институции, многофамилните жилищни блокове. Културната на града е богата, а Девин се превръща и в привлекателна спа- и балнео-дестинация, което е добра база за развитие на местната икономика.

    „Предизвикателство пред нас днес е да пазим непокътнати българските ценности, да не робуваме на политически и идеологически разделения, а да бъдем обединени и достойни, гордеейки се, че принадлежим към една древна и славна нация – бъгарската нация.”, каза в заключение областният управител и пожела на жителите на Общината да са здрави и благословения.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини