Турция идентифицира заподозрени по случая със саудитския журналист

Турция идентифицира заподозрени по случая със саудитския журналист. Джамал Кашоги.  По-рано Анкара обяви, че 15 души са под подозрение. До момента 8 от тях са идентифицирани и задържани за разпити. 

Сред тях има и представители на Рияд в страната, предаде "Синхуа". 

Турският вестник "Сабах" публикува снимки на 15-членна група, която се смята, че е убила журналиста. Групата пристигнала в Истанбул на същия ден, когато е изчезнал Кашоги. Тя напуснала града няколко часа по-късно.

Турският телевизионен Канал 24 пусна кадри от охранителна камера пред консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, където Кашоги е  видян за последно преди да изчезне преди седмица.

Кадрите показват Кашоги да влиза в саудитското консулство, но от тях става ясно, че той никога не напуска сградата. След това на кадрите се вижда черен ван, който напуска района на консулството по-късно през деня. Турските власти смятат, че ванът Mercedes Vito е бил използван за извеждането на журналиста.

Саудитска Арабия отхвърля обвиненията като безпочвени. Вчера Рияд се съгласи да позволи на турските власти да претърсят сградата на консулството.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини