Голям пожар унищожи къща в доспатско село, четирима възрастни и дете евакуирани

Голям пожар унищожи до основи къщата на две домакинства в доспатското село Змеица, а хората бяха евакуирани снощи по време на огненото бедствие, потвърди кметът на селото Антон Доспатлиев.

Огънят лумнал около 23 часа в сряда и бил усетен първо от живеещите в двуетажната постройка, която била дом за четирима възрастни и едно малко дете. Къщата е строена преди 1948 година по данни на пострадалите, а огънят тръгнал от помещението под покрива на старата постройка. Предполага се, че инцидентът е станал заради непочистен от сажди комин, на място продължават огледите на следствените органи, но няма данни за умишлен палеж, уточни кметът.

В къщата живеели няколко поколения на фамилия Гьокови- 86 годишна жена, дъщеря й и синът, със съпругата и малкото им дете.

За гасенето на пожара пристига екип на противопожарната служба от Доспат, в спасителната акция се включват и много местни хора, но огънят е унищожил постройката, за щастие няма пострадали, уточни кметът на родопското село.

Възрастната жена има още двама сина, които имат нови къщи в Змеица и останалите без дом са се настанили при близките си.

Ще се задейства процедура и чрез Общината ще се предприемат мерки, за да се окаже помощ на пострадалите, каза още Доспатлиев.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини