16 °C

Нужни са още мерки за зимата: дублират се снегорини, камиони засядат в преспи

Готови ли са общините за зимата и какви договори са сключени за зимно поддържане на пътищата от републиканската и общинската пътни мрежи, дискутираха експерти и кметове на Областния съвет в Смолян за намаляване на риска от бедствия.

За републиканската пътна мрежа срокът на договора изтича и предстои неговото подновяване с фирмата изпълнител, ообяви шефът на Областно пътно управление-Смолян инж.Костадинка Миланова. Половината от общините имат сключени действащи договори, а в останалите са предприети мерки до началото на ноември да бъдат сключени договори с фирми за зимно поддържане на общинската пътна мрежа.

Областният управител обърна внимание, че трябва да с евземат мерки за повишаване готовността за извличане на закъсали тежки товарни автомобили, както и недопускането дублиране на снегопочистваща техника за различни пътни участъци. Институциите и общините в региона декларираха, че са предприети всички необходими мерки, така че към началото на ноември да бъдат в пълна готовност за зимния сезон.

На заседанието се реши и създаване на работна група за разработване на Областния план за защита при бедствия, която да координира общините при разработване на общинските планове, за да се постигне универсален и работещ модел. Така той ще отговаря максимално, както на индивидуалните нужди на всяка община, така и на региона като цяло, а председател ще бъде заместник-областният управител Андриян Петров.

СмолянБГвести
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Smolyan.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 21.06.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини