Двеста златни медала за децата на Кърджали, футболна фиеста на стадион „Горубсо”

    Двеста златни медала получиха децата на Кърджали, включили се във футболната фиеста на стадион „Горубсо”,организирана от футболна академия „Арда 1924” и Детски футболен клуб „Звездичка” с подкрепата на Община Кърджали. В надпреварата за златните отличия се включиха 6 отбора от детските градини в Кърджали и 8 тима от училищата, обхващащи деца до 4 клас.

     Първият сигнал бе даден за мача СУ„Йордан Йовков”-СУ„Отец Паисий”. До финала при детските градини достигнаха малчуганите от „Вяра,Надежда и Любов” и „Здравец”. За втора поредна година купата спечели тимът на „Здравец”. При децата от училищата финалът бе между „СУ”П.Р.Славейков” и ОУ”Климент Охридски”. Челното място завоюваха славейковци.

    Регламентът предвиждаше полувремена по десет минути, по 5 дузпи при равенство и хокейни смени.

      Срещите протекоха изключително оспорвано. Родители, баби и дядовци непрекъснато влизаха на игрищата за да наставляват своите питомци. Майки скочиха на съдия, оспорвайки гол, заради повече играчи на терена.

       Всички са победители , защото спортуват, бяха единодушни организаторите. Един от тях кметът Хасан Азис посочи, че турнирът се организира за втора поредна година , като сега има и специални гости от Ксанти и Палермо. Градоначалникът изрази желание догодина в Кърджали да гостуват деца от двата града, а нашите шампиони да гостуват на техни турнири. Той също така насърчи футболната академия „Арда 1924 г.” да готви попълнения за професионалния клуб „Арда”.

      Христо Алексиев от ДФК „Звездичка”,благодари на   родителите за доверието, за това , че са поверили децата си на организаторите на футболния празник. Той подчерта, че без екипа на Футболна академия „Арда 1924 г” и нейния президент Альоша Синабов празникът на спорта не би се състоял.

    Децата на Кърджали стават все по красиви и шарени, благодарение на това, че заедно с ДФК „Зорничка” им осигурихме нови екипи с имената на детските градини и училищата, които те с гордост носят, подчерта Альоша Синабов,президент на ФА „Арда 1924”. Той каза също че градини и училища са получили топки за тренировки. Децата ни все повече тренират и стават все по-здрави подчерта Альоша Синабов.

    Треньорът Васко Визев изрази надежда, че благодарение на тези футболни празници,Кърджали може да отгледа своя Леонел Меси.

      Децата нямаха търпение да получат наградите си. Те се снимаха с удоволствие с кмета  инж.Хасан Азис и съпровождащите го гости. Сред тях бяха народният представител Ерол Мехмед,  зам.-кметовете Мюмюн Али, Веселина Тихомирова и Тунджай Шукрю.

     Въпреки нетърпението на малчуганите първи бяха наградени юношите на „Арда 1924”,които спечелиха първото място в зона „Хасково”.  Те получиха купа и медали.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини