Откриха третата младежка научна конференция по природни науки, математика и информатика

На 12.10.18 в Астрономическата обсерватория „Славей Златев” в Кърджали бе даден старт на Третата младежка научна конференция по природни науки, математика и информатика. Тя е част от проявите, посветени на Деня на Кърджали – 21 октомври, а нейни организатори са Астрономическа обсерватория „Славей Златев”, съвместно с учителите по математика и информатика, и община Кърджали. 
Участниците в конференцията бяха поздравени от зам.-кмета на община Кърджали Веселина Тихомирова, която подчерта, че придобитите знания  при подготовката на проектите ще бъде от изключителна полза за младите хора в бъдещото им развитие. Тя адмирира положения труд не само от учениците, но и от техните ръководители и пожела успешна работа на конференцията.
В нея със свои разработки се представят ученици от четири учебни заведения в Кърджали – СУ „Отец Паисий”, СУ „П.Р. Славейков”, Езиковата гимназия „Христо Ботев” и ПГ по икономика „Алеко Константинов”. Те представят научни доклади и разработки, с които вече са участвали на национални състезания и олимпиади.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини