Осем нови електронни услуги предоставя НАП на своите клиенти

Националната агенция за приходите предостави осем нови услуги на своите клиенти, с което те достигнаха общо 90 на брой, съобщиха от офиса в Смолян.  Вече могат да се подават по електронен път „Искане за издаване на удостоверение за местно лице“, както и „Декларация по чл. 29а, ал. 4 от ЗДДФЛ за упражняване правото на избор на облагане от физическите лица, регистрирани като земеделски стопани“. Услугите са достъпни с КЕП и ПИК за физически лица.

Всички физически лица, имащи разрешен пълен достъп до услугите на НАП и такива с КЕП на упълномощено лице, могат да правят и „справка за декларирани, изчислени и внесени задължителни осигурителни вноски на самоосигуряващо се лице за година.“

Вече е достъпно електронно подаване на „Уведомление по чл. 77, 77а, 78 от ДОПК“ с КЕП. Сред новите услуги са и подаване на „Заявление по чл. 169, ал. 4 от ДОПК“, както и „Уведомление за вписване, промяна на обстоятелства или заличаване от регистъра по чл. 176в, ал. 15 от ЗДДС“.

Повече информация относно новите електронни услуги може да получите на телефона на 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини