Смолянската болница ще има изцяло ново Спешно отделение

Смолянската болница ще има изцяло ново Спешно отделение. Това стана ясно днес при посещението на парламентарния шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов и депутатите д-р Даниела Дариткова и д-р Красимир Събев в многопрофилната болница в Смолян. Д-р Дариткова посочи още, че след успешното финализиране на проекта, който сега е на етап закупуване на линейки, на следващ ще започнат строително-монтажни работи за ново Спешно отделение.

„Така ние ще имаме една завършена структура на болницата, с всички възможни звена в нея, така ще можем да привлечем и нови специалисти. “, каза тя и допълни, че за последните 8 години инвестициите в болницата са повече от 10 млн. лв – финансиране по европоректи, собствени средства на болницата, от МЗ и държавата. Болницата в Смолян е средище на здравеопазването, снабдена е с най-модерна апаратура, благодарение именно на тези инвестиции. Цветанов наблегна на изцяло реконструираната външна част пред здравното заведение-подход към болница, асфалтираните улици, паркинг и други.

По отношение на искания вот на недоверие от опозицията – именно за „катастрофално здравеопазване“, Цветанов каза:

„ Един вот на недоверие може да е успешен когато предлагаш добра алтернатива, а когато не предлагаш добра алтернатива – правиш политика на заяждане. Функцията ни като парламентарно мнозинство е не да се заяждаме, а да работим и правим реални решения. БСП могат да дават подобни квалификации, защото те не предлагат алтернатива. Те не отчитат постигнатото. Всичко, което каза д-р Дариткова за болницата в Смолян, преди 10 години имаше ли го, как изглеждаше тя? Имаше ли възможност за надграждане, като това, което има днес като капацитет? Заедно можем да успеем, но когато търсиш противопоставянето, виж какво си направил ти, за да даваш такива оценки“, коментира още Цветанов.

Във връзка с предстоящия вот на недоверие д-р Дариткова каза, че здравеопазването се използва от опозицията, защото чрез болезнената тема за здравеопазването, най-лесно се печелят дивиденти. „Най-тежките проблеми на хората се политизират, не трябва да се допуска това да руши доверието на хората в системата. Твърдим, че ние се стремим към надпартиен консенсус, защото решенията в здравеопазването трябва да са устойчиви във времето. “, каза тя в заключение.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини