Филиз Хюсменова покани активисти на ДПС от Турция в Европарламента

Активисти на ДПС, живеещи в Турция, посетиха столицата на Белгия по покана на евродепутата и зам.-председател на ДПС Филиз Хюсменова. В продължение на два дни те успяха да разгледат Европейския парламент и да се запознаят с неговата работа, с дейността на евродепутатите, включително и на представителите в него от ДПС.
Сред гостите на Хюсменова бяха координаторите на ДПС за районите Тракия, Мармара, Бурса, Истанбул, зам.-кметът на гр. Чорлу, председателите на „Дружество за солидарност и култура Балканлълар” и „Дружество на Балканските турци” в Истанбул, на „Дружество Балканлълар” в Черкезкой, техни учредители, както и представителите на ДПС в градовете Истанбул, Бурса, Текирдаг, Сарай, Измит, Курткьой, Гебзе, Ялова.
Специална презентация в Европарламента обогати знанията и впечатленията на гостите от най-голямата демократична европейска институция, а евродепутат Хюсменова лично ги запозна с работата си в комисиите, на които е член, с позициите на групата на Алианса на либералите и демократите за Европа и със задълженията си като нейн зам.-председател. 

Гостите посетиха културни и научни забележителности на Брюксел, и отнесоха незабравими спомени от посещението си.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини