Златоград върти балканска скара и фолклор на 10-то издание на празник на мезето

Общината въвежда временна организация на движението в града по време на празника, за който се очакват много туристи и гости

Десетата Балканска скариада ще събере почитателите на месните деликатеси и забавата на открито в Старата част на Златоград. На 20 октомври тази събота от 11,00 часа в Етнографски комплекс Златоград ще се вихри кулинарно предизвикателство- ще димят скари със специалитети на балканските народи – българи, гърци, сърби и турци. Вкусните мезета ще се поливат с напитки и фолклорна музика на Балканите. Веселбата ще продължи и вечерта в ресторант "Александър" с музика и танци на балканските народи.

В тази връзка, за нормалното протичане на мероприятието „Балканска скариада 2018” в часовете от 10:45 ч. до 13:00 ч., ще се затвори за движение на моторни превозни средства по ул. „Стефан Стамболов”, в участъка от заведение „Черен кос” до сградата на Електрическа подстанция Златоград, както и ул. „Ахрида”, в участъка от храм „Св. вмчк. Георги Победоносец” до кафене „Кафе на пясък”.
Движението на моторните превозни средства ще се извършва по ул. „България”.
Контрол по изпълнението на временната организация на движението се възлага на Началника на Районно управление Златоград към Областна дирекция на МВР - Смолян.
От общината приканват жителите на Златоград, в деня на празника, да не използват личните си автомобили за придвижване до Стария град, за д асе облекчи автомобилният трафик.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини