Неделното училище към храма в Райково откри новата духовна година

Изображение 1 от 2

    Ангелчета“ откриха новата духовна година в храм „Св. Неделя“ - Райково

    На Димитровден по традиция за пета поредна година храм „Св.  Неделя“ в смолянския квартал Райково откри духовните занимания на Неделното училище „Ангелчета“. То е основано с благословението на архиерейския наместник Негово Високопреподобие  архимандрит Висарион, предстоятел на храма. Ръководител на Неделното училище е иконом Запрян Шиков, който днес след празничната св. Литургия извърши  водосвет за здраве и благоденствие на децата, родителите и учителите им.

    Децата получиха голяма почерпка и православни календарчета за 2019 г. от църковното настоятелство.

    Преподавателката по вероучение Любка Мандова развълнувана сподели:  „Радвам се, че отново откриваме учебна година на Неделното училище при храма „Света Великомъченица Неделя“ в Райково. Тези дечица са в първи клас и за първи път колективно прекрачват прага  на най-голямата светиня – Вярата! Защото вярата може да ги направи само добри, а за да бъдем добри, трябва да вярваме в Господа. За мен това е  много важно. Да бъдем добри хора“.

    С малките ученици ще се занимаваме  всеки  петък от 12 до 13 часа, а госпожа Кермедчиева ще  преподава на по-големите  всяка  сряда от 15 до 16 часа.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини