РЗИ: Няма часове за прегледи срещу рак на гърдата, специалистите от София ще преглеждат отново през април

Само няколко часа след обявяване на прегледите от специалисти от София, се изчерпа лимита на двудневните прегледи за рак на гърдата, обявени за 8 и 9 ноември. Часовете за ехографски прегледи на млечна жлеза, организирани от РЗИ – Смолян свършиха, а поради големия интерес, здравната инспекция  ще покани лекарите отново в Смолян през м. април 2019 година по повод отбелязване Световния ден на здравето. 

Лекарите специалисти-д-р Емилия Минчева и д-р Гинка Проданова работят в ДКЦ при УМБАЛ „Александровска” – София и извършват специализираните изследвания за жените в Смолян на символична цена от 10 лв. 

От РЗИ напомнят, че ранното диагностициране на рака на млечната жлеза увеличава многократно шансовете за пълното му излекуване. В началните си стадии злокачествените заболявания рядко имат изявени предупредителни знаци, оплакванията често са общи и неспецифични, а когато се появят първите симптоми, процесът вече е с напреднало развитие. Профилактиката на заболяванията е първата стъпка по пътя към тяхното навременно откриване и лечение. Ето защо трябва да бъдем активни и отговорни към своето здраве. 

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини