Имате стари уреди и мебели, ето къде да ги занесете за рециклиране

Вместо да складирате у дома всякакви непотребни уреди или да ги оставяте на улицата и до контейнерите, може да ги дадете за вторични суровини, за да се рециклират. От Община Смолян припомнят, че всички притежателите на едрогабаритни отпадъци -излезли от употреба мебели, печки, хладилници, перални и др, могат да ги предават за вторични суровини на площадката на фирма „Ростер“ ООД в Смолян. Пунктът е с работно време от понеделник до неделя включително – 8.00ч. до 17.30ч. и се намира на ул. “Околовръстна“ №1 в Смолян. Допълнителна информация може да получите на телефон 0301 / 67–696, както и в стая 441 на Община Смолян.

Собствениците на излезли от употреба гуми трябва да ги предават в сервизи и центрове за продажба и/или смяна на гуми. Тези центрове са задължени да сключват договори с организации по оползотворяване на излезли от употреба гуми, както и да осигурят възможност за приемане на излезли от употреба гуми от крайните потребители, като не дължат заплащане. От Общината напомнят още, че се забранява складирането и изхвърлянето на излезли от употреба гуми по тротоари, улични платна, зелени площи, до съдовете за битов отпадък, разделно събиране и други обществени места.
При констатирано нарушение ще бъдат налагани санкции в размер от 300 до 1 000 лв., съгласно действащата нормативна уредба.
При отказ от собствениците на такива сервизи и центрове да приемат излезлите от употреба гуми от крайните потребители, ще бъде налагана имуществена санкция в размер от 3000 до 10 000 лв.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини