Окръжният съд в Смолян даде 12 години затвор за жестоко убийство в гората

57 годишен мъж е осъден за убийство на 12 години затвор, след като в пристъп на ярост умъртви човек в местност край смолянското село Давидково, където двамата извършвали дърводобивна дейност

На 8 август миналата година А.Н. умишлено е умъртвил 51-годишен мъж, а убийството е станало по особено жесток и мъчителен за жертвата начин-чрез нанасяне на множество удари с крака и ръце по главата и тялото, вдигане и хвърляне на земята, стъпване с крак в областта на шията, като е причинил тежка, съчетана гръдна, коремна и гръбначна травма, довело до множествено увреждания, причинили остра кръвозагуба на пострадалия.

Окръжен съд-Смолян е признал за виновен А.Н. и му е наложил наказание от 12 години „лишаване от свобода“  при първоначален „строг“ режим.

Делото е било разгледано в едно съдебно заседание с проведено съкратено съдебно следствие. Подсъдимият е признал изцяло фактите, изложени в обвинителния акт.   

По делото е установено, че към август 2017 г., подсъдимият А.Н. бил нает за работа в дърводобива и бил взел пострадалия да му помага. Двамата живеели в едно бунгало в землището на с. Давидково. В деня на инцидента А.Н. се върнал на работа след кратко отсъствие и потърсил пострадалия. Намерил го на близка поляна пиян, попитал го къде му конят, но не получил отговор, ядосал се и започнал многокатно да го удря и рита по гърдите и главата.

По-късно била повикана Спешна помощ и лекарите констатирали смъртта на пострадалия. По делото са били разпитани свидетели, представени заключения на експертизи, иззети веществени доказателства и др. Спрямо А.Н. е взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд-Пловдив.

СмолянБгвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини