Въвеждат изучаване на китайски в Езиковата гимназия в Смолян

От следващата година в Езиковата гимназия „Иван Вазов“ в Смолян ще се изучава китайски език. Сред гимназистите назрял огромен интерес към екзотичния език още в началото на миналата година, но се оказало почти невъзможно да се намери преподавател.

В началото на тази учебна година била направена анкета сред учениците от всички класове, с изключение на 12 кл., които тази година завършват. Проучването паказало, че 120 от гимназистите желяат да учат китайски, потвърди директоът на елитната гимназия Надя Горанова. По думите ѝ в езиковата гимназия към момента се обучават 430 деца, които изучават чужди западни езици, а като втори език по желание на десетокланиците се изучава и руски език, но китайският действително се оказал език с огромен интерес за изучаване от възпитаниците на езиковото училище..

„Повече от една година търсихме преподавател по китайск. Знаехме, че нашите деца искат да го изучават, но не можехме да намерим учител, оказа се много трудно. Все пак успяхме и радостното е, че това е млада жена, която е възпитаник на гимназията ни. Водим преговори и ако всичко е наред, от следващата учебна година действително ще можем да осигурим преподаване на китайски за нашите ученици.“, обясни още директорът на училището.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини