Родопски кмет запретна ръкави, готви в детска градина

Кметът на Златоград запретна ръкави и показа как се готви. Мирослав Янчев се включи в инициативата „Седмица на бащата“ и пред малчуганите от детска градина „Снежанка“ показа как се прави бланширана зеленчукова салата.

Идеята на кмета да покаже кулинарни умения в детското заведение в Златоград е част от Националната кампания „Да бъдеш Баща“. За шести пореден път детското заведение се включи в инициативата, която подкрепя равнопоставеното участие на мъжете в живота на децата им, а тази година мотото на седмицата на бащата е „Истински chef“.

Инициативата фокусира вниманието на мъжката част от родителската двойка върху огромната роля, която имат за изграждане на навици за здравословен начин на живот и правилното хранене. Янчев поздрави най-малките жители на Община Златоград и сподели с присъстващите особената важност на правилното възпитание и създаване на навици от най-ранна детска възраст. Градоначалникът подчерта, че те се формират от родители и учители, а децата се учат и буквално копират от тях.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини