Два пъти повече задържани за разпространение на наркотици в Смолянско

Двойно е увеличението на случаите на разпространение на наркотици на територията на Смолянска област за десетте месеца на тази година. Това стана ясно днес на брифинг пред журналисти в ОД МВР в Смолян.

Докато случаите на държане на наркотици спрямо миналата година са намалели от 64 на 47, двойно е увеличен броят на лицата задържани за разпространение, които тази година са шест. Униформените са установили и три случая на засяване и отглеждане на марихуана, като за същия период на миналата година не са констатирани такива.

От полицията отбелязват още, че от началото на годината до сега се отчита най-нисък коефициент на престъпност в областта- 412 престъпления на 100 хил.жители, докато за страната е средно 932 престъпления на 100 хил.жители.

Статистиката сочи и спад на регистрираните престъпления за десетте месеца от началото на 2018г. на цялата територия, обслужвана от ОДМВР-Смолян. От 712 същия период на 2017, за тази година те са 564, което е със 148 по-малко. Криминалните престъпления са намалели от 600 на 484, а икономическите от 112 на 80.

Почти 63% е нивото на разкриваемостта на престъпленията, което е с почти 20 на сто по-високо от тази в страната. Престъпленията срещу личността са 24, при 39 за същия период на миналата година. Таз игодина са регистрирани едно убийство, един опит за убийство, едно блудство, телесните повреди са 17, като няма извършени изнасилвания.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини