Областният управител Никола Чанев сезира Прокуратурата срещу изграждането на игрища в парк Простор

Областният управител Никола Чанев ще сезира Прокуратурата срещу изграждането футболни игрища в парк Простор. Губернаторът цитира заповед на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис в която се променя подробния устройствен план и се отреждат два терена за игрища, както и терен за нов паркинг. Според  Никола Чанев едното от игрищата ще е на моравата до самолета, а другото на територията на стария гробищен парк. Паркингът също ще засегне зелените площи пред Арена Арда.

Ние областна управа по закон не сме страна по проблема, но не можем да не откликнем на обществените нагласи. Недопустимо е от морална гледна точка футболно игрище да се изгражда върху гробищен парк, където все още има надгробни плочи, категоричен е губернаторът.

Той подчерта,че на пръв поглед няма нищо незаконно, но фактът , че общината крие от областна администрация документацията , поражда съмнения.

Чанев още веднъж предложи игрищата да се изградят или до бъдещата многофункционална спортна зала или до стадион Горубсо.

Далеч ръцете от парка! Застроени са всички зелени площи в Кърджали, сега се посяга на парка,заключи областния управител.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Та
    Татяна
    1 0
    14:47, 10 ное 2018
    Как не ги е срам да застроят една от красотите на град Кърджали.Нашето детство мина в този парк.Грехота е да се строи върху старите гробища.
  • 2
    Та
    Татяна
    1 0
    14:50, 10 ное 2018
    Г-н Чанев Браво !Продължавайте напред.Надеждата ни е във вас

Още новини

Последни новини