Домът за възрастни хора в Кърджали е с ремонтиран покрив

Домът за възрастни хора в Кърджали вече е с ремонтиран покрив. Реализирането на проекта е с финансовото съдействие на Фонд  „Социална закрила”. Ремонтът е факт след изпълнението на тристранен договор между Фонд „Социална закрила“, Сдружение „Български Червен кръст“ и  „Кутянов билдинг дайрекшън“ ЕООД. Общият бюджет на проекта е близо 30 хил. лв., като 90% от него се финансират от фонд „Социална закрила“ , а останалите 10 % – от бюджета на Областния съвет на БЧК Кърджали.  

„Реализирането на проекта ще подобри качеството на живот на възрастните хора и ефикасността на предоставените грижи и ще доведе до подобряване на жизнената среда на потребителите, ползващи услугата”, сподели Жана Чакърова, секретар на ОБС на БЧК.

В навечерието  на празника на „Св. Архангел Михаил”, който  символизира тържеството на доброто, светлината и справедливостта, потребителите на Дома за стари хора бяха посетени от Севинч Сали, собственичка на  фризьорски салон, и нейните колеги, които безплатно  разкрасиха възрастните хора.

http://www.kmeta.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини