Обучават хора с увреждания как се пише автобиография и мотивационно писмо

При голям интерес премина обучителният семинар с хора с увреждания по проект „Активно включване за по-добър живот“ на община Кърджали.

В продължение на два дни участниците получиха практически умения как се пише автобиография – CV и какво трябва да съдържа мотивационното писмо за постъпване на работа. Лицата получиха информация как да търсят работа и как да се държат по време на интервю с работодател. Разиграна бе ролева  игра „Среща с работодател“ и „Събеседване с работодател“.

Като обучители бяха привлечени Мая Петкова, директор на Кариерния център в Кърджали и Сабрие Мехмед, социален работник в Центъра за почасови и интегрирани  услуги, създаден по проекта. Обучителният семинар се проведе на 8 и 9 ноември в Зала №16 на Дирекция „Бюро по труда“. През двата дни участваха повече от 50 души – потребители с увреждания, включени в проекта и хора  с увреждания,  които  биха  искали  да се възползват от  Центъра за почасови и интегрирани  услуги, създаден по проект „Активно включване за по-добър живот“.

„Целта е дадем възможност на хора, които от години не са се включвали на пазара на труда, да  направят това. Проектът е много полезен за тази  част от  обществото, която  е най-слабата, най-уязвимата и най-много имаща нужда от подкрепа“, сподели  ръководителят на проекта Ширин Сюлейман и директор на  Дирекция  „Хуманитарни дейности“ в община Кърджали.

По проект „Активно включване за по-добър живот“ предстои провеждането и на юридическа консултация както за потребителите, така и за лица с увреждания, които имат нужда от такава помощ, за да може всеки да намери отговор на  определени юридически  въпроси и  казуси, с които се е сблъскал.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини