Цветанов: Радев иска да предизвика хаос, да направи служебен кабинет и еднолично да управлява

„Протестите са демократичен начин да се изразява мнение. Опозицията в лицето на БСП, както и Румен Радев искат най-много оставката на кабинета. От страна на БСП е имало интрукции към структурите ѝ на 11-ти ноември да не излизат кметове и знакови лица от партията, а симпатизанти, които да затварят кръстовище. БСП категорично стои зад протестите. Има още някои политически сили извън парламента, които искат предсрочни избори. Има немалка част от хората, които се самоорганизират. Корнелия Нинова на среща с кметовете си е имала ясно послание да се предизвика хаос“.

Това заяви пред bТВ председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Протестът е демократичен способ народът да изразява своето мнение. Наблюдаваме процеса, но не се отклоняваме от управленската си програма, която е за 4-годишен управленски мандат, посочи още той.

 „В цяла Европа се ограничава дизелово гориво. Това означава, че тези автомобили ще дойдат в България. Не му прави чест на президента да прави подобни изказвания за старите коли. Радев показа неподготвеност и непознаване на законопроектите, които се гласуват в парламента. Този законопроект за данъците на старите автомобили е в интернет от 30-ти август. Къде е бил тогава той? Подобни изказвания означава или непознаване, или популизъм, или че искаш да предизвикаш хаос, или че си извън реалната. Румен Радев ще защити ли хората, които в крайните квартали дишат мръсен въздух? Няма битка между ГЕРБ и президента, а спор“, каза още Цветанов.  

„Менда Стоянова ще поиска среща с Румен Радев. Има ли капацитет той да поеме тази информация. Ще се съобразим с неговото решение относно закона за застраховането, но след това да се знае кой е отговорен. Менда Стоянова ще обясни на президента какво предлагаме в парламента. Ако той наложи вето, ще се съобразим с него.

"Не му прави чест на Румен Радев, че тласка държавата към предсрочни избори. Неговата цел е да си назначи служебен кабинет, за да има пак сделки за самолетите на тъмно, по-ниска събираемост и взимане на заеми, които после трябва да плащаме всички ние. Това се случи по време на първия му служебен кабинет. Президентът веднъж е в ляво, а после махалото отива в другото положение. Това показва, че той няма ясна позиция. В Мароко трябва да се гласува Пакта за бежанците на ООН. Президентът първо каза, че ще отиде, защото той много иска да участва на такива форуми. В петък Корнелияя Нинова го вдигна на крак заради този пакт и Румен Радев каза, че вицепрезидентът ще отиде в Мароко. Това нормално ли е? Ние на коалиционен съвет взехме решение да не се подписва този пакт. БСП и Корнелия Нинова, които не идват в парламента, обаче четоха декларации в опит да се възползват от страховете на хората. БСП и президентът не спират да показват двойните стандарти - в Европа говорят едно, а тук съвсем друго", убеден бе Цветан Цветанов.

"Много от колегите не са съгласни с решението на Корнелия Нинова и искат да се върнат в пленарната зала. Част от социалистите имат конструктивни предложения, които не можем да разгледаме заради факта, че не влизат в залата", допълни зам.-председателят на ГЕРБ.

"Валери Симеонов се извини. Премиерът  Бойко Борисов също се извини няколко пъти. Мога да кажа, че  Валери Симеонов винаги е настоявал, че трябва да има повече средства за хората с увреждания. Той е много прям човек. Всеки един човек  в коалицията има своите виждания. Точно това е отговорът на лъжите на президента, че решенията се взимат еднолично. В коалиционния съвет участват и Валери Симеонов, и Волен Сидеров, и Красимир Каракачанов, и премиерът, и аз. Всички имаме свое мнение", каза още той.

"Не мисля, че имаме проблем с кворума. Виждате, че го осигуряваме и даже изпълняваме международните си задължения. Тази седмица парламентът ще прати делегация в Япония. От наша страна ще участва само Менда Стоянова. Това е дин от начините да осигуряваме кворум", разкри Цветанов.

"Съдът е този, който решава дали един човек, едно лице, е невинно или трябва да бъде осъдено. Искам да попитам, колко неистини изговори Елена Йончева по адрес на Делян Добрев? Тя внесла ли е едно доказателство в прокуратурата, за да защити своите думи. Не е и това говори достатъчно. Продължавам да твърдя, че трябва да има бързо правораздаване. 

По делото "Октопод" основният свидетел загина в катастрофа. Другият свидетел бе посечен с брадва. Много други хора отказаха да дадат показания. Ние работихме много тогава. Попитайте свидетелите по този процес. Защото те нямат възможност от тази добра финансова защита. Те са жертви на престъпността", завърши Цветанов.

Източник: bTV

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Де
    Дечо Таралежков
    8 0
    12:11, 13 ное 2018
    Радев искал да управлява казва Цвъцко физкултурника Ами да управлява бе Цвъцко щом виеу не можете и хвърлихте държавата в пълен хаос Предполагам че много по добре ще я управлява от вас неграмотните пожарникари и физкултурници
Последни новини