Цветанов: Оставката на Симеонов не счупва коалицията, а я заздравява

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов е на мнение, че оттеглянето от правителството на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов не е изненада и не "счупва" конструкцията на управляващата коалиция. Дори напротив - заздравява я.
 
В ефира на bTV той оцени подадената оставка като акт, който ще успокои обстановката в страната.Когато има напрежение, не е толкова продуктивна законодателната и изпълнителната власт. Правителството излиза по-работоспособно, подчерта Цветанов.
 
Според него няма риск за голямата коалиция, защото Симеонов сам е взел решението за оставката си - без натиск от страна на ГЕРБ."В последните няколко дни самият той е имал такива изказвания в по-тесен формат. Казвал е, че за него властта не е всичко и би приел да подаде оставка", поясни Цветанов.Той призова, че оттук нататък управляващите трябва да бъдат много по-обединени и по-обрани в изказвания си, защото "от умора или от емоция може да изпуснеш една дума, но тя да се окаже фатална".Междувременно вицепремиерът Красимир Каракачанов, който е първият човек, научил за решението на лидера на НФСБ, коментира пред Нова телевизия, че премиерът Бойко Борисов не е настоявал за оставката на Валери Симеонов. Той сам е взел решението си, защото не желае правителството да бъде атакувано заради него.
 
"Той ми се обади вчера около 14,00 часа, за да ме информира какво е решил. След това двамата отидохме при премиера и го информирахме за това негово решение. Той излезе с аргумента, че след като аз предния път съм го спасил, е редно да ме информира какво е решил да направи", обясни Каракачанов.
 
По думите му патриотите вероятно ще предложат друг свой вицепремиер.
 
Симеонов се оттегля в лично качество, а не като партньор в коалицията, така че не се очакват сътресения нито в "малката", нито в "голямата" коалиция, заяви още лидерът на ВМРО.
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    🇧🇬
    🇧🇬
    6 -3
    17:33, 17 ное 2018
    Хората имат право да протестират,но не чрез мутри....не чрез заблудени,дезинформирани хора.....Не през спонсорство на престъпни олигарси и партии като БСП и ДПС,които най- дълго са управлявали и нищо не са сътворили...Не може да протестираш с лъскави джипове за социална кауза....Една мисъл на Махатма Ганди гласи: „Има 7 смъртни гряха. Богатство без труд. Удоволствие без съзнание. Наука без човечност. Знание без характер. Политика без принципи. Търговия без морал. Поклонение без жертва.“....................... Нека миналите,сегашни и бъдещи управници си дадат сметка,колко грехове имат.....И всички да разберем,че избираме ,не безупречното а най приемливото зло....Така е в политиката.....Така е и в живота,за съжаление.
  • 2
    Ми
    митю клявката
    6 -3
    19:06, 17 ное 2018
    Ха на бас,че до три месеца ще сритаме задниците на герберастите!!?
    И ще открием тия дето им плащат да пишат в полза ГЕРБу!!!
    Па ще ги питаме тогаз....
    • Ми
      Митюююю
      1 0
      05:45, 18 ное 2018
      Клявкеее,червен комунистичекси трол. Колко рубли ти е заплатата за да пишеш в нета по цял ден?
Последни новини