Комин опожари къща в Неделино, спасиха 190 декара гора край Борино

На четири пожара са реагирали екипи на противопожарна служба в последните три дни.

На 17.11.2018г. в 07:40 часа на тел.112 е получен сигнал за пожар в къща в Неделино, собственост на 67-годишна жена. Предполагаемата причина е неизправност в комина, а при огнения инцидент са унищожени покрива на къщата с площ около 130 кв.м., мебели, бяла и черна техника, опушени са около 100 кв.м. стени. Спасени са три сгради, намиращи се в непосредствена близост. Произшествието е ликвидирано от два противопожарни екипа на службите в Неделино и Златоград.

В петък около 16:00 часа е пламнал комин на ТПК-Мебел в Смолян. Причина за пожара е непочистен комин, няма унищожено имущество, спасена е сградата от един екип на РСПБЗН – Смолян. Малко след 20 часа същия ден е пламнал пожар в затлачен от сажди комин на къща в Смолян, който е потушен и няма унищожено имущество.

В събота са горели и сухи треви в местност край село Борино. Около 13:20 часа е получен сигнал за пожар в местността Кара Чамлък, собственост на ТПДГС – Борино. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън, а екип на РСПБЗН – Доспат, потушава пламъците и успява да спаси от разпространение на огъня около 190 дка иглолистна гора.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини