Веселинов: На протестите се гледа като на реални проблеми, извеждани от хората

Най-голямото постижение на "Обединени патриоти" е първото им участие в управлението и конструктивните решения на проблеми, а на протестите се гледа като на реални проблеми, които хората извеждат и които те, политиците трябва да решават, коментира пред bТВ зам.-председателят на ВМРО и депутат от "Обединените патриоти" - ОП Искрен Веселинов.

Оставката на Красимир Каракачанов не е актуална, "с това започна съвещанието, господин Сидеров обясни своето виждане, че това за него е ход да се запази лидерът на ВМРО от атаките, които често са необосновани, като опитът да се залепи прокурорското разследване в Агенцията за българите в чужбина към Каракачанов и към ВМРО конкретно. По-добре да бъде на позиция, на която може да прави политика без да е атакуван", обясни Веселинов.

Когато един министър е изключително ефективен, когато има висока обществена подкрепа и се е заел с мисия да повиши боеспособността на българската армия и да върне нейния престиж е нелепо да се изтегля, само защото е нападан. "Нормално е, ще има завистници, ще има атаки, но въпросът е да се водим към крайната цел", добави депутатът от ОП.

Той обясни, че техните министри и представители в изпълнителната власт работят тихо и системно и доста ефективно. Веселинов счита е редно да се излиза с общи инициативи и да де пример със старите автомобили и как това ще повиши повече имиджа на патриотичните формации. Изтеглянето от изпълнителната власт не повишава имиджа.

НФСБ трябва да направят предложение за вицепремиер на мястото на Валери Симеонов и така ще покажат съпричастността си към управлението, това е подписано и в тяхното споразумение, всяка от партиите да е представена в правителството, коментира зам.-председателят на ВМРО.

Симеонов ще се върне в парламента като депутат, защото е получил този мандат от гражданите, това е практика и той ще е един от депутатите, които ще допринасят за повишаване качеството на работата на парламента, добави Веселинов.

Той обясни, че тонът от днешното заседание е доста променен и това е важно, окуражаващ е и фактът, че се говори лице в лице, защото много от недоразуменията и недоизказаните неща са доизказани.

"Няма измислени проблеми, друг е въпросът дали чрез протестите те ще се решат, или напротив. Ние смятаме, че трябва да бъде чут гласът на протестиращите хора и че тези искания, които са справедливи и основани, трябва да намерят своето нормално решение чрез политически средства", допълни той.

Веселинов коментира и данъка върху старите автомобили, "Обединени патриоти" не са се изказвали в подкрепа на данъка. "Ние имахме предложения, и то доста във връзка с автомобилите с газови уредби, които нямат никаква бонификация и са абсолютно чисти, за хибридните двигатели. Самата скала, по която се облага, беше критикувана силно от наши депутати. И темата според нас ще бъде поставена, дори ние сме готови да я поставим отново на дебат".

Администрацията на президента не си е свършила работата, така Веселинов коментира ветото на президента Радев.

"Смятаме, че трябва да има екологичен бонус или екологичен минус. Новите автомобили, благодарение на екологичните си характеристики ще плащат значително по-малко, отколкото са плащали досега, но за нас е много несправедливо това, което искаме да обложим като увеличение, като процент на увеличение старите автомобили", обясни зам.-председателят на ВМРО и депутат от "Обединените патриоти" Искрен Веселинов.

Припомняме, днес трябва да стане ясна съдбата на коалиционното споразумение между патриотите, след като в петък вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка.

През уикенда пък председателят на ПГ на ОП Волен Сидеров поиска да се оттегли от поста и другия вицепремиер от ОП Красимир Каракачанов. И до този момент не са ясни точните мотиви на Сидеров да иска оставката на войводата, освен аргумента за заздравяване на малката коалицията. Искането му обаче бе определено от Каракачанов като "творческа инициатива".

Вчера лично лидерът на партия "Атака" съобщи, че е разговарял с Борисов. Това не стана с официално прессъощение, а с пост в социалната мрежа Фейсбук.

Под въпрос сега стои каква ще бъде съдбата на третото правителство на Бойко Борисов и коалицията му с Обединени патриоти. Мнението на Цветан Цветанов беше, че коалицията е стабилна, въпреки че финансовият министър Владислав Горанов вече призна, че една оставка на Симеонов би предизвикала сериозен трус.

Източник: bTV

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини