Проф. Константинов: Троен е натиска към правителството, но то остава

Протестите не са фактор, който ще свали правителството. Тези протести не са от глад и са съзнателно обмислени. Въпреки натиска на опозицията, правителството ще остане. Това заяви пред bTV проф. Михаил Константинов.

Според него сегашното правителство е подложено на троен натиск. От една страна са протести на хората, до голяма степен неорганизирани. От друга - натиск и атака на политическите противници, главно от БСП. Третата - правителството се бори се със собствената си глупост.

"Защото това, което се развива в малката коалиция, е проява на кристална политическа глупост. Те не могат да си сдържат нервите, очевидно, те се държат не като политици, а като махленски спорещи."

Той припомни, че през 2019 г. предстоят два важни избора - евроизборите и местните. Освен това изтича и мандата на сегашния главен прокурор и предстои избор на нов държавен обвинител номер 1.

"И нека не се подценява силата на президента, той не е слаб. Той може и да не подпише указа за главен прокурор. При това сегашният президент показа, че иска да използва силата си, каза още Михаил Константинов.

В България има Конституция и глобалната промяна може да се случи с Велико народно събрание, то не става от днес за утре, допълни Константинов.

Според него има голяма опасност от подмяна на вота с електронно гласуване. Най -много ще дойдат от циганските гета и българите в Турция, които ще променят вота. При интернет гласуването не знаете кой стои от другата страна, гласува някой, който знае кодове.

От 2015 г. Русия и Северна Корея са обвинявани, че хакват изборите, припомни проф. Константинов.

Източник: bTV

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ма
    Майрановски
    2 0
    11:37, 21 ное 2018
    Конснантинов това на народен език се казва МАГАРЕШКИ ИНАТ Как няма да остане правителството като всички са МАГАРЕТА

Още новини

Последни новини