DJ води 44 години радио предаване за един слушател

Британецът Ерик Торп цели 44 години без прекъсване води собствено радиошоу, по собственото си радио, а единствения му слушател е собствената му жена. Понякога и тя не го слуша, защото излиза навън. Но на Ерик това не му влияе на предаването.

Торп сега е на 73 години. Влюбил се в радиото по времето на пиратските радиостанции през 1960-те години. Когато били обявени за незаконни, той решил да обяви несъгласието си на режима на лицензиране и пуснал своето  Radio 77, което предавал от барака в двора си. Предаването се слушало само на говорителя в дневната на дома им, 

Нямал лиценз, но това не му пречело да излъчва музика на известни изпълнители, да предава местни новини и измислени рекламни текстове. Всичко това чувала само съпругата му Тереза. Но го чували и съседите, които се оплакали от шума в полицията. Когато служителите на реда пристигнали, Ерик използвал случая и взел интервю от тях. Ерик има втора съпруга - Памела и тя продължава традицията да слуша предаванията му. Технически и исторически неговите слушатели са двама, но никога по едно и също време.

Сега Ерик ще получи много по-голяма аудитория, пише Daily Mail. Някога BBC правили материал за неговия особен случай и част от предаването от 1974 година била публикувана в BBC Archive в Twitter. Малко след това BBC поканили Ерик да води едночасово предаване по радио Three Counties. То ще се излъчи в няколко графства по време на коледните празници. "Чувствам се чудесно. За първи път останах без думи", коментира Ерик шанса си.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини