Училище в Златоград показа новия плувен басейн и спортна зала на просветния министър

„Ще защитим всяко училище без значение колко ученици учат в него“, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в Златоград, където днес проведе първата си работна среща с учители и директори на детски градини и училища в област Смолян. В региона има 27 защитени училища и 16 детски градини. Министърът подчерта заслугите на педагогически специалисти, благодарение на които учениците от областта са с най-високи резултати на националните външни оценявания.

Министър Вълчев се запозна с резултатите от заниманията по проекта „Твоят час“, след което препоръча да се организират повече междуучилищни дейности и занимания по интереси в областта на математиката, физиката и природните науки. В резултат на доброто партньорство между областната управа, община, детски градини и училища и МОН, в Златоград е подобрена училищната инфраструктура.

В детска градина ДГ „Радост“ и ОУ „Васил Левски“ министърът разгледа изградения кабинет, в който ресурсен учител и логопед помагат на децата, а в училището видя просторните физкултурен салон и басейн, които в рамките на извънкласни дейности ще могат да се ползват и от деца от други училища и селища от община Златоград.

Министър Вълчев поздрави учениците, които участваха в тържеството в чест на 106-ата годишнина от Освобождението на Златоград на 21 ноември. По време на тържествена сесия на Общинския съвет кметът на града Мирослав Янчев раздаде 17 награди, три от които колективни, на ученици от града, които са се отличили на олимпиади, състезания и конкурси и в инициативи, посветени на популяризиране историята и традициите на Златоградския край.

СмолянБГвести

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини