Ученици натовариха даренията, събрани от клуб „Милосърдие“ за пострадалите от пожар

    Клуб „Милосърдие“ към Професионалната гимназия по техника и технологии „Христо Ботев“ в Смолян днес изпрати даренията, събрани за хората, чиято къща в Момчиловци изгоря преди две седмици.

    В сградата на професионалната гимназия бяха донесени от дарители домакинска посуда, завивки, одеяла, постелки, които тази сутрин бяха натоварени и заминаха за селото с транспорт, организиран от кметството в Момчиловци. Благотворителната акцията за пострадалата фамилия продължава- поставени са кутии в магазините и търговски обекти, а в дарителската сметка до момента са постъпили общо 4 600лв. от добри хора и фирми.

    За възстановяването на на триетажната къща, в която живее баба Шина и семействата на двамата и сина са нужни още около 25 хил.лв. Припомняме, че при пожара изгоря напълно покрива и третият етаж на старата къща, а другите два етажа бяха наводнени по време на гасене на пламъците.Тепърва ще се събират както парични средства, така и домашна посуда, уреди и техника.

    „Хора с големи сърца, обръщаме се към Вас за помощ, да стоплим душите им, като им покажем, че можем да сме единни!“, призовават от клуб „Милосърдие“ с председател известната щангистка Милка Манева. Продължава акцията за събиране на хранителни продукти, спално бельо, одеала и завивки, кухненска посуда.

    Всеки, който желае да помогне на нуждаещите се, може да го направи с паричен превод на банковата сметка или на място в сградата на ПГТТ „Христо Ботев“ в Смолян, а телефона за връзка с Милка Манева е 0878 11 28 00.


    Това е втората акция в помощ на пострадали хора от пожар, в която активно се включва клуб „Милосърдие“ за по-малко от два месеца. В средата на октомври цял бус с необходими вещи замина за доспатското село с. Змеица, където семейство също остана без дом след пожар.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини