Политиката на подпомагане в земеделието ще се насочва към сдружения и браншови организации

Областният управител Недялко Славов откри ежегодната среща между земеделските производители от област Смолян и регионалните структури на Министерството на земеделието, храните и горите. Според него срещите са полезни и за двете страни и дават информация за проблемите на земеделските производители в областта.

Презентациите, представени в рамките на форума, ще дадат важна информация за мерките за подпомагане, особено тази за сдружаването, създаването на браншови организации, а Славов акцентира, че политиката за подпомагане основно е насочена и ще бъде все повече насочена именно към подобни съюзи и браншови организации.

„Разбира се, няма как да избегнем специфичните теми, пред които са изправени животновъдството и земеделието в нашия регион и в планинските региони като цяло. От тази гледна точка, ще ви бъде предоставена информация и за схемите за дребни земеделски стопани, схемите за обвързано подпомагане за отглеждане на млечни крави, овце майки и кози майки в планинските региони.

Според Славов тенденцията е към увеличаване броя на животните, както на едрия, така и на дребния рогат добитък. В рамките на форума се презентира информация във връзка със състоянието на земеделието на национално и регионално ниво, тенденциите за развитие, мерките за подпомагане.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини