След януарския ветролом в Смолянско, ЕВН с извънредни мерки за подсигуряване

Областният управител Недялко Славов проведе среща преди предстоящия зимен сезон със Съвета на директорите на ЕВН – Робърт Дик, Калина Трифонова и Костадин Величков, съобщиха от областната администрация. От ръководството на дружеството представиха пред Славов изпълненото до момента и предстоящите дейности по изпълнение на инвестиционните планове за област Смолян през 2018-та година.

След силните ветрове през януари тази година, дружеството е предприело извънредни решения, за да осигури по-добро качество на услугите за клиентите от региона. В тази връзка са прокарани 3.5 км ново подземно окабеляване към село Киселчево и Ардинското корито. За да се подсигурят просеки до електропроводите е направено двойно разчистване в района на Девин, Баните и Чепеларе.

Прокарват се нови 6 км подземни електропроводи, като се предвиждат и две кабелни линии за Чепеларе и Пампорово. За региона през настоящата година са предвидени средства, възлизащи на 5.7 млн.лв., които се инвестират в развитие на мрежата и повишаване сигурността на захранване, реконструкция на мрежа средно и ниско напрежение (9.4 км нови електропроводи Ср.Н, 20.9 км нови електропроводи НН и 12 нови трафопоста). Приоритетно се инвестира в подобряване сигурността на електропреносната мрежа в районите, където възникват по-често проблеми с електрозахранването, уверяват от ръководството на електропреносната фирма.

На срещата беше обсъдена и новата инвестиционна програма на дружеството. Финализират се дейностите по осигуряване на енергийното обезпечаване за ГКПП „Рудозем-Ксанти“, намеренията са започване на процедурите по подмяна с дистанционни електромери в община Чепеларе и община Златоград. Продължава да се работи и по повишаване сигурността на електрозахранването за населението на Виево и Баните. Част от дейностите включва почистване и поддържане на просеките.

Представителите от ръководството на ЕВН информираха областния управител, че дружеството е подсигурило за поддържане на електропреносната мрежа в региона нови специализирани високопроходими автомобили – всички 4х4 и два високопроходими камиона, както и рактрак и моторни шейни за Пампорово.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини