НАСА избра лунните си партньори

НАСА подписа с 9 частни компании, които  ще станат новите ѝ партньори в програмата  -  Astrobotic Technology, Inc., Deep Space Systems, Draper, Firefly Aerospace, Inc., Intuitive Machines, LLC, Lockheed Martin Space, Masten Space Systems, Inc., Moon Express, Orbit Beyond. те ще участват в създаването на модерен приземяем апарат, изучаването на Луната и доставката на оборудване там. 

Откак първите хора стъпиха на Луната през 1969 г., само дванадесет души са ходили по лунната повърхност, но НАСА изпрати там роботизирани изследователски апарати, за да да събират научни данни. Сега космическата агенция се готви да се върне на Луната. Установяването на постоянно присъствие на Луната и близо до нея ще ни помогне да се научим да живеем извън нашата планета и да се подготвим за пътуване до Марс, обясняват от НАСА.

Новата вълна лунни изследвания ще бъде съсредоточена върху повърхността ѝ. Има толкова много за откриване, и с това ще се заеме програмата .

В клипа астронавтът Стан Лов демострира скокове при лунна гравитация. тя е едва 1/6 от земната, затова резултатите му са толкова вдъхновяващи.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини