18 °C

Сроковете ще бъдат спазени: Граничният пункт Рудозем-Ксанти ще се открие през 2020г

Днес в Ксанти се провежда съвместният комитет по наблюдение на програмата за трансгранично сътрудничество Гърция-България 2014-2020. 
Комитетът се председателства от Заместник министъра на регионалното развитие и благоустройство Деница Николова и Заместник министъра на икономиката и развитието на Гърция Статис Янакидис.
Сред разгледаните теми е напредъка на проектите по програмата и особено по стратегическите проекти за изграждането на ГКПП Рудозем-Ксанти и пътните връзки към него, както и за защита от наводнения в трансграничния регион, съобщава областният управител Недялко Славов, който участва в заседанието. 

За пореден път бе показана готовността на двете държави за отваряне на граничния пункт Рудозем-Ксанти и въпреки трудностите през годините, както и сложността на проекта, прогнозите са, че той ще бъде завършен успешно през 2020 година.
Днес също така са били одобрени условията за набиране на проекти за малки и средни предприятия, които да развият своя капацитет в трансграничния регион, и да допринесат за икономическия растеж и заетост.

Общата стойност за поканата е 10 милиона евро, като предприятията ще могат да получат финансиране до 200 хил.евро. Съфинансирането от страна на бенефициентите е 35 %, а максималната стойност на всеки проект може да бъде до 600 хил.евро.
Подобни проекти за първи път ще получат финансиране, допълва Славов и изразява задоволство, че двете страни са успели да постигнат съгласие за условията на кандидатстване.

СмолянБГвести
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Smolyan.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 26.06.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини