Днес палят светлините на елхата в Смолян, още много събития в празничната програма

Днес ще грейнат светлините на коледната елха в Смолян, а децата от града ще посрещнат дядо Коледа, който ще раздаде подаръци на малчуганите. В предпразничната програма има още събития за днешния 5 декември-награждаване на победителите от конкурса за снимка с родопска носия и куклен спектакъл за най-малките.

Тържеството ще започне в 17 часа на амфитеатъра на Новия център, а кметът Николай Мелемов ще запали светлините на 6 метровото изкуствено коледно дърво, заедно с талантите от ЦПЛР-ОДК и с малчугани от детските градини „Зорница”, „Буратино”, „Синчец”, „Слънце” и „Родопчанче”. Най-малките жители на града ще получат лакомства, закупени със средства, спестени коледни картички до институциите, които за поредна година ще се изпращат в електронен вариант.

След като грейнат светлините на елхата от 17:30 часа в Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“ – Зала 1, ще започне официалната церемония по връчване на наградите на победителите в Третото издание на фотоконкурса „Аз раста патриот“, който се провежда под егидата на областният управител Недялко Славов .

От 18:00 часа отново в Зала 1 на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“, всички малки и големи любители на кукленото изкуство ще имат възможност да му се насладят чрез спектакъла „Тумба-лумба“ на Куклен театър Бургас. Входът е свободен.

Градската управа кани смолянчани и гостите на града на паленето на светлините на градската елха. Събитието ще се превърне в празник смолянските деца, защото Коледа и Нова година са едни от светлите празници.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини