16 °C

157 деца се включиха в конкурса "Аз раста патриот", ето и победителите

Общо 157 участника се включиха в третото издание на конкурса „Аз раста патриот“, който се провежда под егидата на Областния управител Недялко Славов, в партньорство с бутилираща компания „Михалково“ АД.

До Областна администрация Смолян бяха изпратени 8 разказа на тема „Видях доброто“ и 112 фотоси, като имаше фотоси с повече от един участник.

Жури, с председател заместник-областният управител Андриян Петров и членове Таня Марева – Директор Регионален исторически музей ,,Стою Шишков“, Зоя Начева – началник на отдел ,,Държавен архив“, Светозар Казанджиев – писател, председател на КДК – Смолян, член на Съюза на българските писатели, Сашо Сарандлиев – фотограф, Стоянка Люнчева – НПО и Виктория Веселинова – ученичка от 10 клас при Професионална гимназия за Приложни изкуства – Смолян, избраха победителите.

Комисията отреди във възрастова група /фотоси/ от 1 до 4 години:

Първо място за Ивайло Йорданов

Второ място – Мария Москова и Трето място – Иван Семерджиев

Възрастова група 5 – 8 години:

Първо място – Иван Желязков

Второ място – Нели Юнакова

Трето място – Божидара Генчева

Възрастова група 9 – 15 години:

Първо място – Ивайла Кехайова

Второ място - Йоана Горанова

Трето място – Ивалина Атанасова

Възрастова група 16 – 18 години:

Първо място – Василена Паричкова

Второ място – Йорданка Згурова

Трето място – Рада Гаджева

Победителите в категория Разказ на тема „Видях доброто“ са:

Във възрастова група от 5 до 8 клас:

Първо място – Толга Тунаев Пашов

Второ място – Алберт Веждиев Козлуев

Трето място – Антония Стефанова Чернева

Възрастова група от 9 до 12 клас:

Първо място – Галатея Розалинова Хаджиева

Второ място – Свилена Турханска

Трето място – Кристина Генчева

Наградите на победителите в категориите връчиха областният управител Недялко Славов, Димитър Дългъчев – управител на бутилираща компания „Михалково“ АД, кметът на община Смолян Николай Мелемов и началникът на РУО-Смолян Мария Семерджиева. Петя Пампорова – директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“, връчи специална награда на Александър Руженов. Областният управител връчи специални награди за „Най-малък участник“ на Аян Дереишев и за „Семейна традиция“ на семейство Керменови.

Всички участници бяха наградени с грамоти и подаръци.

След официалната церемония по награждаване на участниците в Третото издание на конкурса „Аз раста патриот“ в Зала 1 на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“, всички малки и големи любители на кукленото изкуство имаха възможност да се насладят на спектакъла „Тумба-лумба“ на Куклен театър Бургас. Представлението беше подарък от бутилираща компания „Михалково“ АД.

СмолянБГвести
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Smolyan.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Още новини

Хороскоп за 24.07.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини