Чепеларе отново на протест, този път затварят изцяло пътя Пловдив-Смолян

    Пореден протест готвят чепеларци срещу решението на ВСС за затваряне на Районната прокуратура в града.

    На 13 декември от 11 часа ще бъде затворен главният път Смолян-Пловдив, който минава през родопския град. Този път блокадата ще бъде пълна и ще продължи два часа. Ще бъдат пропускани само автомобили със специален режим на движение. Подготвяният пореден акт на гражданско недоволство е планиран да се проведе на изхода от града, по посока Пловдив.

    През летните месеци Инициативният комитет организира два протеста със затваряне на движението, но тогава имаше график за пропускане на автомобили, което сега няма да се случи. Последва трети протест пред сградата на ВСС в София, където над 70 души от Чепеларе с гайди и плакати изразиха несъгласието си срещу готвената реформа, според която Районната прокуратура в родопския град ще остане да действа като звено на тази в Смолян.

    Жителите на Чепеларе настояват да се отмени решението на ВВС, с което се закрива Районната прокуратура, като решението трябва да влезе в сила от 1 януари 2019г, но те са категорични, че протестите им няма да спрат докато то не бъде отменено.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини