Украйна трупа военна мощ на границата, Радата скъса договора за дружба с Русия

Президентът на Украйна Петро Порошенко обяви в „Туитър“, че страната подсилва военните си сили по границата с Русия.

През миналия месец украинският държавен глава подписа указ за въвеждане на военно положение в районите, граничещи с Русия, както и в Черно и Азовско море след сблъсъка в Керченския проток.

“...военни части от украинските въоръжени сили са пренасочени към най-опасните направления по цялата ни граница с Русия, за да укрепим отбранителните си способности“, отбелязал Порошенко.

Новината идва на фона на ескалиращото напрежение между Москва и Киев във връзка с инцидента с украинските кораби, пленени от руската погранична охрана заедно с екипажите им от общо 24 души.

Руското външно министерство определи действията на украинските кораби като провокация, извършена в нарушение на международното право. Според руския президент Владимир Путин действията на Киев са целели въвеждане на военно положение преди президентските избори в Украйна.

Украйна разглежда действията на Русия в Керченския проток като „акт на агресия“ и твърди, че трите ѝ военни кораба не са нарушавали руските държавни граници.

Днес Радата прие закон за прекратяването на договора за дружба с Русия.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Бо
    болни фашисти
    4 -1
    08:58, 7 дек 2018
    и милиони украинци нямат какво да ядат
  • 2
    Ге
    Генчо
    4 -1
    16:06, 7 дек 2018
    Западът въоръжава Украйна за война с Русия, както през 30-те години на миналия век САЩ въоръжаваха Германия за война със СССР. Нещата се повтарят..
  • 3
    Ми
    Мина
    1 0
    19:48, 7 дек 2018
    Порошенко се прави на Тръмп като говори през Туитър. Но Путин трябва да е луд , ако остави американците да кукнат на самата му граница , още повече,след като се оттеглят от споразумението за ракетите със среден обсег. Този украински милиардер като нищо ще предизвика война.
Последни новини