Убиецът на 7-годишната Дамла припадна в съда

26-годишният Мехмед Хасан, обвинен за изключително жестокото убийство на 7-годишната си първа братовчедка Дамла Муса в Момчилград, обжалва 23-годишната си присъда пред Пловдивския апелативен съд.

Младият мъж обаче припадна по време на заседанието, което накара магистратите да прекратят за 30 минути гледането на делото.

Наложи се спешни медици да влязат в залата, за да окажат помощ на 26-годишния момчилградчанин. След това заседанието продължи.

Защитата на Мехмед поиска по-леко наказание. От прокуратурата пък настояват за 29 години "лишаване от свобода".

Тялото на първокласничката бе намерено на 17 декември м.г. около 7.30 ч. в семейното жилище в Момчилград от майка й Садет, която се връщала от нощна смяна във фабрика край Кърджали. Дамла е била сама в апартамента, тъй като баща й работи в Белгия, брат й в Истанбул, а бабата била заминала в Турция при болни близки. Момиченцето бе удушено, а главичката му - обвита с тиксо.

В Окръжния съд в Кърджали делото се гледа по съкратената процедура, след като обвиняемият призна всички факти и обстоятелства по обвинителния акт. По този начин присъдата бе редуцирана с една трета.

"Не знам какво да кажа! Няма как с думи да изразя, това което е в мен!", бяха последните думи на Мехмед Хасан пред кърджалийските магистрати.

Семейството на Дамла, както и прокуратурата протестираха 23-годишната присъда пред въззивната инстанция. Защитата на Хасан обаче също обжалва с искане за още по-лека присъда.

Решението на Апелативния съд в Пловдив се очаква в законовия 30-дневен срок.

dnes.dir.bg

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини