Втора доживотна присъда за милиционер в Русия за още 56 убийства

Милиционер от Сибир, определян като най-големия масов убиец в съвременната история, получи втора доживотна присъда, съобщават руските медии.
 
53-годишният Михаил Попков е убил 55 жени и един милиционер близо до Иркутск. Той вече беше в затвора с доживотна присъда за други 22 убийства.
 
Той ги е убил с различни метални предмети, след като им е предлагал да ги вози в колата си късно през нощта. Най-малко 10 жени са били също така изнасилени. В три случая той е бил на служба с полицейската си кола.Попков беше арестуван през 2012 г. след ДНК проба, с която е била идентифицирана колата му.
 
Всички жертви са били жени на възраст между 16 и 40 години, с изключение на един мъж, милиционер. Убийствата са извършени между 1992 и 2007 г.
 
Попков ги убил около град Ангарск, близо до Иркутск, с брадва и чук. Той изхвърлял техните обезобразени тела в гори, край пътища и в местно гробище.
 
Броят на жертвите на Попков надхвърлят 48-те убити от Александър Пичушкин, както и 52-мата убити от Андрей Чикатило по времето на СССР.
 
Попков твърдял, че "прочиства" Ангарск от "неморални жени".
 
Следи от гуми от колата "Нива" са били открити до някои от телата, което накарало милицията да провери всички собственици на този модел "Нива" в Ангарск.
 
Съдът в Иркутск го призна за виновен за 22 убийства през 2015 г. и му наложи доживотна присъда.
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини