Шеф Манчев връчва членските карти на 50 професионални готвачи в Смолян

Шеф Иван Манчев и шеф Светлозар Георгиев гости на учредителното събрание на дружеството на професионалните готвачи в Смолян

Близо 50 готвача от Смолян и региона се присъединяват към Асоциацията на професионалните готвачи в България. На 12 декември ще се проведе Учредително събрание на смолянското сдружение към Асоциацията, след което шеф Иван Манчев ще връчи и членски карти на професионалистите от региона.

Срещата е в хотел „Кипарис Алфа“ в Смолян от 14.00 часа, съобщиха представителите за Смолян и областта Димитър Паскалев и Лазар Дърмонев.

Освен професионалисти от града и региона, на срещата са поканени и кметът на община Смолян Николай Мелемов, представители на Асоциацията, сред които шеф Иван Манчев и шеф Светлозар Георгиев.

„Искаме да имаме повече възможности да се докоснем до голямата кулинария, да получаваме информация от първа ръка, да обменяме идеи за приготвяне на оригинални ястия и за нови продукти. Затова създаваме клон към Асоциацията и тук в Смолян.”, казаха организаторите на събитието.  През ноември се състоя първата среща в курорта Пампорово, на която се събраха над 50 професионални готвачи от региона, които още тогава изразиха готовност да се присъединят към Асоциацията. Кулинарните майстори са категорични, че подобно сдружение би помогнало много за повишаване на професионалната им квалификация, а смолянската гилдия към Българската Асоциация на пофесионалните готвачи, ще бъде под ръководството на Димитър Паскалев и Лазар Дърмонев, които се заемат със задачата да обединят кулинарните професионалисти на местно ниво.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини