В Чепеларе затвориха главния път за Пловдив, искат да запазят прокуратурата в града

Днес чепеларци отново блокират движението по главния път Смолян - Пловдив. В знак на протест срещу решението за закриване на Районната прокуратура в родопския град, инициативен комитет организира серия от протести, които започнаха през юли тази година. Последният беше под прозорците на ВСС в столицата, където с гайди и плакати, над 70 души от родопския град скандираха недоволството срещу готвената структурна реформа.

На 13 декември между 11 ч. и 13 ч. движението отново беше спряно на изхода на Чепеларе- по посока на Пловдив. За разлика от предишните два протеста с блокади на пътя, днес няма пропусквателен режим през 15 минути. Образуваха се колони от автомобили почти до центъра на Чепеларе. Полицейски патрули регулират движението, протестът преминава без инциденти и напрежение, но от Инициативния комитет са категорични, че няма да спрат докато решението не бъде отменено.

Припомняме, че според решение на ВСС от 1 януари 2019г. Районната прокуратура ще бъде преструктурирана в териториално звено на подчинение на районната прокуратура в Смолян. Подобна реформа очаква структурите на държавното обвинение в още 11 града в страната.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини